Универзитет у Источном Сарајеву  је 10.03.2023. године организовао дане отворених врата на Саобраћајном факултету у Добоју са циљем да се ученицима 3. и 4. разреда средњих школа из ошпштина и градова регије Добој представе  могућности уписа на 15 факултета и 2 академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Промоцији Универзитета у Источном Сарајеву присуствовало је око 500 средњошколаца из Добоја, Теслића, Брода, Шамца, Модриче, Дервенте, Петрова и Тешња од који ће сигурно неко одабрати један од факултета и академија овог Универзитета као високошколску установу на којој ће стећи своје  будуће занимање.

Будућим студентима и гостима обратили су се проф. др Владимир Владичић, проректор за наставу на Универзитету у Источном Сарајеву, градоначелник Добоја Борис Јеринић, декан Саобраћајног факултета у Добоју проф. др Зоран Ћургуз и предсједник Савеза студената Саобраћајног факултета у Добоју, Мирослав Ђурић.

Значајан допринос успјешном представљању факултета УИС дали су присутни декани: декан Пољопривредног факултета Источно Сарајево, проф. др Весна Милић, декан Технолошког факултета Зворник, проф. др Драган Вујадиновић, декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње, проф. др Обрад Спајић, декан Академије ликовних  умјетности Требиње, проф. др Весо Брковић, декан Педагошког факултета Бијељина, проф. др  Далибор Стевић, декан Економског факултета Брчко, проф. др Лазар Радовановић и декан Факултета пословне економије Бијељина, проф. др Весна Петровић.   

Водитељ и аниматор на скупу био је глумац Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић.

Након уводних излагања средњошколци су обишли штандове на којима су  путем промотивног материјала и у разговору са представницима факултета упознали  свих 49 студијских програма на којима се врши упис на Универзитету у Источном Сарајеву.

Ову манифестацију су помогли Град Добој, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске и њима дугујемо велику захвалност на подршци и успјешној континуираној сарадњи.