На основу Правилника о легитимацији и стручном оспособљавању возача моторног возила („Сл. Гласник РС“ бр. 106/17 и 2/18) и Рјешења о одобрењу извођења Програма редовног периодичног оспособљавања возача моторних возила број 07/5.4.1/034-104/19 од 28.02.2019. године, Саобраћајни факултет Добој расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за упис полазника  Програма редовног периодичног оспособљавања возача моторних возила

Редовно периодично оспособљавање је обавезна обука којом се возачима који имају почетну квалификацију осигурава допуна знања потребних за њихов рад.

 За стицање увјерења о стручној оспособљености за превоз ствари/лица у друмском саобраћају – редовно периодично оспособљавање, возач мора приступити редовном периодичном оспособљавању најмање једном у седам година из области Програма који нудимо

 Редовно периодично оспособљавање изводи се у трајању од најмање 35 наставних часова, а најмање седам сати дневно.

Након спроведеног редовног периодичног оспособљавања, издаје се Увјерење о стручној оспособљености за превоз лица/ствари у друмском саобраћају – редовно периодично оспособљавање које ће користи као доказ о извршавању обавеза за продужење легитимације за возача моторног возила код Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Котизација за учешће износи 180,00 КМ.

Јавни позив остаје отворен до даљњег, а након попуњавања групa, приступаће се конкретном дефинисању термина и организацији предавања у овисности о могућности полазника, на један од следећих начина:

  • 5 дана по 7 часова у континуитету
  • 2 викенда (субота, недеља/петак, субота и недеља)

Осим тога, у овисности од заинтересованости полазника, предавања могу бити организована у Добоју, Источном Сарајеву, Бања Луци, Требињу и Бјељини.

Пријавни образац можете преузети овдје или доћи на адресу: Добој, ул. Војводе Мишића 52.  

Obrazac možete preuzrti ovdje.

Више информација на тел. 053/200-103 ili na e-mail dekanat@sf.ues.rs.ba