Na osnovu Pravilnika o legitimaciji i stručnom osposobljavanju vozača motornog vozila („Sl. Glasnik RS“ br. 106/17 i 2/18) i Rješenja o odobrenju izvođenja Programa redovnog periodičnog osposobljavanja vozača motornih vozila broj 07/5.4.1/034-104/19 od 28.02.2019. godine, Saobraćajni fakultet Doboj raspisuje

JAVNI POZIV

za upis polaznika  Programa redovnog periodičnog osposobljavanja vozača motornih vozila

Redovno periodično osposobljavanje je obavezna obuka kojom se vozačima koji imaju početnu kvalifikaciju osigurava dopuna znanja potrebnih za njihov rad.

 Za sticanje uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za prevoz stvari/lica u drumskom saobraćaju – redovno periodično osposobljavanje, vozač mora pristupiti redovnom periodičnom osposobljavanju najmanje jednom u sedam godina iz oblasti Programa koji nudimo

 Redovno periodično osposobljavanje izvodi se u trajanju od najmanje 35 nastavnih časova, a najmanje sedam sati dnevno.

Nakon sprovedenog redovnog periodičnog osposobljavanja, izdaje se Uvjerenje o stručnoj osposobljenosti za prevoz lica/stvari u drumskom saobraćaju – redovno periodično osposobljavanje koje će koristi kao dokaz o izvršavanju obaveza za produženje legitimacije za vozača motornog vozila kod Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Kotizacija za učešće iznosi 180,00 KM.

Javni poziv ostaje otvoren do daljnjeg, a nakon popunjavanja grupa, pristupaće se konkretnom definisanju termina i organizaciji predavanja u ovisnosti o mogućnosti polaznika, na jedan od sledećih načina:

  • 5 dana po 7 časova u kontinuitetu
  • 2 vikenda (subota, nedelja/petak, subota i nedelja)

Osim toga, u ovisnosti od zainteresovanosti polaznika, predavanja mogu biti organizovana u Doboju, Istočnom Sarajevu, Banja Luci, Trebinju i Bjeljini.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje ili doći na adresu: Doboj, ul. Vojvode Mišića 52.  

Obrazac možete preuzrti ovdje.

Više informacija na tel. 053/200-103 ili na e-mail dekanat@sf.ues.rs.ba