У Добоју је 29. и 30.11. у организацији Саобраћајног факултета успјешно одржана VII међународна конференција „НОВИ ХОРИЗОНТИ саобраћаја и комуникација 2019“. На конференцији су своје радове изложили учесници из земље и региона који се баве проблемима у саобраћају и комуникацијама. Ове године посебну ноту конференцији дали су пленарни излагачи и учесници из Кине, Словачке, Србије, Аустрије, Хрватске и Чешке. Конференцији су присуствовали Министар Саобраћаја и веза, помоћник Министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Градоначелник града Добоја, представници Ректората Универзитета у Источном Сарајеву, директор Аутопутева Републике Српске и многи други представници институција које се баве тематским областима које конференција покрива.

Током два дана презентован је велики број од укупно 100 прихваћених радова и одржане су три тематске радионице. У оквиру активности конференције промовисан је и Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета у Добоју, „Болид 2“ који су конструисали представници Стројарског факултета у Мостару и рад на  3D штампачу студената и професора Машинског факултета у Зеници.

Циљ конференције је у потпуности остварен, представљени су нови трендови у области саобраћаја, анализирано тренутно стање и различити проблеми у саобраћају, препознати правци ка новим хоризонтима у области саобраћаја, остварени и најављени различити видови сарадње са партнерима из земље и иностранства…

Детаљније информације у вези конференције могу се наћи на званичном сајту конференције: https://novihorizonti.ues.rs.ba