Дан отворених врата Универзитета у Источном Сарајеву – Требиње

Универзитет у Источном Сарајеву организовао je 24. 03. 2023. године, Дан отворених врата у Требињу у спортској дворани, са циљем да се ученицима 3. и 4. разреда средњих школа из општина и градова Херцегоцине, учине доступним све релевантне информације везане за услове уписа на 15 факултета и 2 академије.

Промоцији Универзитета у Источном Сарајеву присуствовало је око 300 средњошколаца који су имали прилику да посјете штандове факултета и академија Универзитета, уз могућност директне кoмуникације, добијања корисних промотивних материјала и прегледа бројних видео презентација.

Средњошколцима се обратио ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић. Том приликом ректор је указао на изванредне услове студирања на универзитету, као и посвећеност наставног особља као и свих запослених студентима, посебно апострофирајући могућност међународне сарадње кроз пројекте мобилности студената.

У име градске управе ученицима се обратио замјеник градоначелника Дражен Бошковић, истичући одличну сарадњу града и универзитета.

Обилазећи штандове факултета многи од ученика са пажњом су пропратили презентације, издавачку дјелатност као и 3D прототипе моделиране и израђене на Факултету за производњу и менаџмент Требиње.