Свечана академија поводом 19 година постојања Саобраћајног факултета Добој

Поводом обиљежавања 19 година постојања и рада Саобраћајног факултета Добој организована је Свечана академија, 11. јуна 2024. године. Свечаност је отпочела химном Републике Српске након чега се присутним обратио декан Саобраћајног факултета Добој, проф. др Мирослав Костадиновић.

Након поздравног говора декана, присутнима се испред Универзитета у Источном Сарајеву обратила проф. др Јелена Крунић, проректор за науку, истраживање и развој.

Испред Предсједника Владе Републике Српске, премијера Радована Вишковића и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске све присутне је поздравио замјеник министра доц. др Драган Станимировић.

Скупу се испред Савеза студената Саобраћајног факултета обратио предсједник Немања Ступар.

Својим наступом ову свечаност су увеличали и уљепшали ученици основне музичке школе “Маркос Португал” из Добоја: Бранкица Бардак (гитара) и Лазар Благојевић (хармоника).

Такодје, овом приликом је потписан и меморандум о сарадњи измедју ЈП “Аутопутеви Републике Српске” и Саобраћајног факултета Добој, Универзитета у Источном Сарајеву.  Меморандум су потписали в.д. извршног директора за техничке послове Слободан Станаревић и декан проф. др Мирослав Костадиновић.

Декан Саобраћајног факултета проф. др Мирослав Костадиновић додјелио је награде и признања колективима и појединцима који су у протеклом периоду дали значајан допринос раду и развоју Саобраћајног факултета у Добоју. Такодје, уручене су награде и призање најбољим студентима по годинама студија, као студенту генерације.