Dan otvorenih vrata Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Trebinje

Univerzitet u Istočnom Sarajevu organizovao je 24. 03. 2023. godine, Dan otvorenih vrata u Trebinju u sportskoj dvorani, sa ciljem da se učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola iz opština i gradova Hercegocine, učine dostupnim sve relevantne informacije vezane za uslove upisa na 15 fakulteta i 2 akademije.

Promociji Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovalo je oko 300 srednjoškolaca koji su imali priliku da posjete štandove fakulteta i akademija Univerziteta, uz mogućnost direktne komunikacije, dobijanja korisnih promotivnih materijala i pregleda brojnih video prezentacija.

Srednjoškolcima se obratio rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić. Tom prilikom rektor je ukazao na izvanredne uslove studiranja na univerzitetu, kao i posvećenost nastavnog osoblja kao i svih zaposlenih studentima, posebno apostrofirajući mogućnost međunarodne saradnje kroz projekte mobilnosti studenata.

U ime gradske uprave učenicima se obratio zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, ističući odličnu saradnju grada i univerziteta.

Obilazeći štandove fakulteta mnogi od učenika sa pažnjom su propratili prezentacije, izdavačku djelatnost kao i 3D prototipe modelirane i izrađene na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje.